Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Uspešna predstavitev rezultatov projektov MESIA in HyMIV na dogodku Slovenske vojske

23. junij 2010, Maribor

Kliknite za ogled večje slike (72,0 KB) Slovenska vojska že nekaj let spodbuja in (so)financira razvojno-raziskovalne projekte s področja alternativne energetske oskrbe sil Slovenske vojske. Z namenom seznanitve predstavnikov Slovenske vojske je bila tako v sredo, 23.06.2010 v Avditoriju generala Maistra v Mariboru predstavitev vseh rezultatov programov, (so)financiranih s strani Slovenske vojske in MORS.

Na dogodku so tako svoje rezultate predstavili partnerji projekta »MESIA - Mobilni vir električne energije z integracijo alternativnih virov energije« v okviru progama TP-MIR, Iskra Avtoelektrika d.d. kot nosilec projekta ter UM-FERI in TECES kot partnerja projekta.

Rezultat projekta MESIA omogoča hkratno uporabo različnih virov energije, od električnega generatorja, javnega električnega omrežja, baterij, do alternativnih virov, kot so veter in voda (turbine), sonce (sončne celice) in vodika (gorivne celice) za zagotavljanje avtonomije porabnikov.
 

Prav tako je bil na dogodku predstavljen tudi rezultat projekta »HyMIV – Sistem gorivnih celic kot pomožni vir energije za zagotavljanje avtonomnosti vojaških vozil« v okviru programa CRP-MIR, nosilca Domel d.d. ter 8 partnerjev, med njimi tudi TECES.

TECES je bil partner v obeh projektih; MESIA in HyMIV, kjer je sodeloval na področju razvoja raznovrstnih pretvornikov ter generatorja.
Sorodna obvestila
12.06.2008
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa