Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Kompetenčni centri utrjujejo vlogo mehanizma inoviranja s predstavitvami tujim diplomatom, Sp.Idrija, 24.05.2013

31. maj 2013

Kliknite za ogled večje slike (39,0 KB) Dogodek, Competence Centers - The engine for powering the globally perspective industries, Sp.Idrija, je utrdil razumevanje pomebnosti kompetenčnih centrov kot mehanizma inoviranja in povezovanja slovenskega gospodarstva in akademske sfere.

Mehanizem že proizvaja nove visoko tehnološke produkte, storitve in procese z visoko dodano vrednostjo, kar že in bo tudi v prihodnje, pomembno vplivalo na boljšo konkurenčnost slovenskega gospodarstva.

Dogodek so skupaj z MZZ organizirali slovenski kompetenčni centri povezani v iniciativi CoCoSi (Competence Centres of Slovenia), ki združuje več kot 50 izvozno usmerjenih slovenskih tehnoloških podjetij in več kot 30 raziskovalnih skupin in inštitutov v svetu najperspektivnejših področij, kot so učinkovita raba energije, informacijske in komunikacijske tehnologije, trajnostne gradbene tehnologije, napredne avtomatizacije in proizvodni procesi, biotehnologija.

TECES kot nosilec kompetenčnega centra SURE, kamor so bile povabljene tudi partnerske organizacije TECES, je namen dogodka izrabil za predstavitev dejavnosti veleposlanikom, vodjem diplomatskih predstavništev, diplomatom in predstavnikom za gospodarska vprašanja, akreditiranim v Republiki Sloveniji. Predstavili smo kompetence centra SURE, področja delovanja centra in gradili mrežo kontaktov v želji pridobiti tako komplementarna tuja podjetja, kot tudi sorodne organizacije uspešnih mehanizmov inoviranja.

Poudarki pozdravnih nagovorov:

Minister dr. Pikalo, MIZŠ, je izpostavil, « v primeru kompetenčnih centrov gre za inštrument, ki je namenjen spodbujanju koncentracije znanj na ključnih tehnoloških področjih ter horizontalni sporazum, ki temelji na strateškem partnerstvu med gospodarsko in akademsko sfero. …, rezultati tovrstnega povezovanja gospodarstva in akademske sfere so že vidni v nekaterih novih produktih, storitvah in procesih z visoko dodano vrednostjo, kar že in bo tudi v prihodnje vplivalo na boljšo konkurenčnost slovenskega gospodarstva.«

Mag. Rožič, MGRT, je v svojem nagovoru izpostavil:"Prepričan sem, da je bila odločitev vlade, da podpre kompetenčne center, centre odličnosti in regionalne razvojne centre, prava. Vsi trije mehanizmi povezujejo najboljše znanstvene time, najbolj podjetne družbe in najbolj inovativne raziskovalce iz industrije."

Nadaljevalne aktivnosti za konkretiziranje skupnih sinergij se že izvajajo, vključeni bodo vsi deležniki mreže partnerjev TECES kot nosilca KC-SURE, kjer bomo nadaljevali po korakih glede na skupno identificirane razvojne priložnosti v smeri internacionalizacije poslovanja partnerjev mreži TECES.

Foto utrinki iz dogodka

Event Clipping:

Sorodna obvestila
03.06.2013
31.05.2013
22.05.2013
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa