Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

12. maj 2014 - Meddržavno študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles

8. julij 2014, Maribor

V ponedeljek, 12. maja 2014, je potekalo 3. Meddržavno študentsko tekmovanju v izdelavi električnih koles, ki ga je organiziral Laboratorij za energetiko - Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru v sodelovanju s Tehnološkim centrom za električne stroje - TECES.

Sama ideja o tekmovanju je rezultat čezmejnega sodelovanja projektnih partnerjev konzorcija CESLA, katerega namen je bil spodbujati razvoj trga in uporabo ultra-lahkih električnih vozil na čezmejnem območju Slovenije in Avstrije. Ena izmed projektnih aktivnosti, je bila tudi elektrifikacija nožno gnanega štirikolesnika, v kateri smo videli priložnost za nadaljnjo implementacijo in popularizacijo električnih vozil.

Namen Študentskega tekmovanja je tako spodbuditi E-mobilnost in inovativnost med študenti ter okrepiti sodelovanje na državni in meddržavni ravni. Hkrati želimo predstaviti že uveljavljene dobre prakse s področja energetike in trajnostne mobilnosti, podati pregled trga lahkih električnih vozil ter razviti tehnološke rešitve na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa.

Podrobnejše poročilo o tekmovanju si lahko preberete v priloženem dokumentu.

Oglejte si reportažo o tekmovanju.
 
        POROCILO_E-bike tekmovanje_2014.pdf (771,0 KB)
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa