Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

TECES združil moči znotraj CLUSTRONIC konzorcija

3. november 2014, Maribor

Projektni predlog CLUSTRONIC - Mechatronics cluster network for internationalization and competitiveness je bil uspešno posredovan na razpis evropskega programa COSME, the EU Programme for the Competitiveness of Enterprises and SMEs (COSME).

Glavni cilj projektnega predloga CLUSTRONIC je izboljšanje zmogljivosti upravljanja projektnih partnerjev in nadgradnja storitev za partnerje in poslovne mreže. Storitve bodo usmerjene v podporo internacionalizaciji in podpori čezmejnega poslovanja in predvsem inicializacija sodelovanj na področju raziskav in razvoja.

CLUSTRONIC želi zgraditi močno mednarodno pobudo mehatronskega sektorja za internacionalizacijo in konkurenčnost, katerga partnerji bodo postali vozlišče odličnosti upravljavskih znanj in bodo spodbujali tak pristop tudi med drugimi podobnimi organizacijami v lastni državi preko neformalnega mentorstva. Glede na pomen javnih politik pri vzpostavljanju podpornega okolja, v katerem se lahko grozdi (cluster) in poslovne mreže razvijajo in uspevajo, projekt predvideva tudi sodelovanje z oblikovalci razvojnih politik na področju grozdenja in inoviranja.

Člani konzorcija CLUSTRONIC:

  1. Applied Research and Communications Fund (ARC FUNDARC FUND), Bulgaria
  2. Cluster Mechatronics and Automation (CMA), Bulgaria
  3. Tunga fordon Heavy Vehicles Cluster, Sweden
  4. Sondermaschinen- und Anlagenbauas, (SMAB) Germany www.tti-md.de
  5. Cluster for Automation Technology and Robotics (Cluster AT+R)Cluster for Automation Technology and Robotics (Cluster AT+R) Slovakia
  6. TECES, Slovenia
  7. South West Hungarian Engineering Cluster, Hungary 
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa