Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Podpis namere o sodelovanju med tehnološkima grozdoma TECES in TechnologyMountains iz Nemčije

27. november 2015, Maribor, Slovenia, vir TECES

Z namenom širšega vključevanja v evropske tokove in mreže, je TECES podpisal pismo o nameri s partnerskim clustrom TechnologyMountains.

TechnologyMountains (TM) je cluster organizacija iz Nemčije, regija Schwarzwald-Baar-Heuberg, ki pod svojim okriljem združuje več kot 130 članov s preko 21.500 zaposlenimi. Člani prihajajo iz vrst industrijskih partnerjev, ki delujejo na področjih mikro-tehnologije, medicinske tehnike in umetnih materialov.

TM Cluster je eden izmed 64 grozdov v Evropi, ki trenutno poseduje zlati znak za Cluster Management Excellence / odličnost v menedžmentu grozda. Cluster Management Excellence je vseevropska iniciativa, ki jo podpira EU (European Secretariat for Cluster Analysis - ESCA) v prepričanju, da so tehnološki grozdi gonilna sila inovacij in posledično gospodarske rasti.

TECES je pridobil bronast znak za odličnost v menedžmentu grozda že konec 2014. Naslednji logični korak TECES je priprava na pridobitev zlate značke za odličnost v managementu. Zato smo se v sklopu programa mentoriranja ESCA povezali s nemškim grozdom TechnologyMountains.

Predstavnik TM, Thomas Wolf je obiskal Slovenijo in TECES, da se izvede primerjalna analiza procesov vodenja v managementu grozda. Slednje je predstavljalo izjemno izkušnjo tako za TECES kot za TechnologyMountains cluster. Ne glede na različnost upravljanja in financiranja grozdov v Nemčiji, je bilo možno povleči vzporednice glede zagotavljanja kakovostnih storitev grozda za svoje članstvo.

Vodstvo obeh grozdov je prepoznalo komplementarnost aktivnosti in z namenom internacionalnega povezovanja grozdov, je bilo podpisano pismo o nameri. Organizaciji bosta tako v prihodnje sodelovali z namenom:

  • povezovanja slovenskih in nemških podjetij na presečnih področjih
  • vzpostavljanje skupnih raziskovalni in razvojnih projektov med nemškimi in slovenskimi podjetji in raziskovalnimi inštituti,
  • vzajemne pomoči pri izhodnih delegacijah in skupnih sejemskih nastopov.

Za vzpostavitev stikov s TechnologyMountains, prosimo, da kontaktirate TECES na info@teces.si , ki nastopa kot ambasador TechnologyMountains clustra v Sloveniji.

Link TechnologyMountains objave (tukaj

 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa