Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

TECES za večjo prepoznavnost delovanja slovenskih grozdov v Katalonijo

16. maj 2016, Maribor, vir povzeto po TM-ICT

Preko neformalne zveze slovenskih grozdov in na povabilo partnerskega TM-ICT se TECES odziva povabilu katalonske agencije za grozde Accio na uradno bilateralno delovno srečanje, na katerega so se na slovenski strani odzvali tudi predstavniki SVRK, MIZŠ in MGRT.

Namen delovnega srečanja v Kataloniji je krepitev sodelovanja slovenskih grozdov z grozdi po Evropi in spoznavanje možnih načinov za sistemsko ureditev financiranja grozdov. V Kataloniji pod okriljem in ob aktivnem sodelovanju z vlado ter agencijo Accio deluje 30 grozdov različnih velikosti, ki so v zadnjih desetih letih pomembno prispevali k izvozu katalonskega gospodarstva.

Grozdi so v večini evropskih regionalnih strategij pametne specializacije prepoznani kot izvedbeni mehanizem s pomembno vlogo pri zagotavljanju inovacijske dejavnosti regij. V vlogi podpornega poslovno-inovacijskega okolja, jih v delovanju napram države in regije zaznamuje nevtralnost pri povezovanju in profesionalen odnos pri izvajanju tako manjših kot tudi zahtevnih programov in projektov.

Managerji in direktorji slovenskih grozdov se bodo v tako 24. in 25. maja 2016, v Kataloniji srečali z grozdi z različnih področji od ICT, preko grozda, ki pokriva pametne zgradbe do grozda, ki pokriva pakiranje in embalažo.

Sorodna obvestila
05.06.2016
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa