Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

TECES združil člane in deležnike okrog prednostnih področij v načrtovanih SRIP (Strateško razvojno inovacijskih partnerstvih)

27. avgust 2016, Maribor, Slovenija, vir TECES

Dne, 25.08.2016 je TECES izvedel drugo delavnico članov TECES, kjer smo želeli dokončno potrditi interese članov ob najavi Javnega razpisa za "Podpora strateško razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) na prioritetnih področjih pametne specializacije". Delavnice so se udeležili ključni predstavniki članov TECES iz najvišjih vodstvenih struktur.

Delavnica predstavlja združevanje naporov TECES in članov že od 2015, kjer smo podajali prve podlage področja energijske učinkovitosti, njene pretvorbe in rabe energije pri oblikovanju Strategije pametne specializacije Slovenije (S4). Ta strateški dokument predstavlja ključni izvedbeni dokument Vlade RS na področju inovativnosti, na podlagi katerega bo ta usmerjala razvojno politiko.

S4 predvideva usmerjanje razvojne politike Slovenije z vzpostavitvijo strateško razvojno inovacijskih partnerstev (SRIP) na 9 področjih uporabe. Za člane TECES so najzanimivejša področja, kjer rešitve in tehnologije s področja učinkovite rabe energije, upravljanja z energijo ter njene pretvorbe, predstavljajo ključni  gradnik delovanja v večih prednostnih področij uporabe, to so:
  • Pametna mesta in skupnosti
  • Pametne zgradbe in dom z lesno verigo
  • Mreže za prehod v krožno gospodarstvo
  • Tovarne prihodnosti
  • Mobilnost

Na delavnici je bila jasno podana zahteva industrijskih in raziskovalnih partnerjev, da se jedro članov, ki predstavljajo ključne akterje slovenskega zaposlovanja in izvoza, vzpostavi v močan konzorcij, ki bo ob vključevanju drugih za posamezna področja pomembnih komplementarnih organizacij, kandidiral na zgoraj omenjena prednostna področja uporabe S4.

Cilj prijave konzorcija je tako vzpostaviti močno horizontalno verigo, ki se odraža kot vertikalna veriga vrednosti znotraj posameznih SRIP v skladu z zahtevami članov in bo v drugi fazi razpisa SRIP nastopala s samostojnim akcijskim načrtom v skladu s pravili razpisa SRIP.

Končna oblika sodelovanja na omenjenih prednostnih področjih v sklopu SRIP-ov se bo vzpostavila v skupnem dialogu z drugimi znanimi nosilci potencialnih SRIP-ov.

Zato na tem mestu vabimo ostale ključne deležnike zgoraj omenjenih področij, da se pridružijo jedru konzorcija pod koordinatorstvom TECES.

Predlagamo, da svoj interes izkažete na po@teces.si.

Vljudno vabljeni

TECES
Sorodna obvestila
02.03.2017
25.01.2017
02.11.2016
30.06.2016
28.06.2016
15.12.2015
Sorodni dogodki
02.11.2016
25.08.2016
17.06.2016
09.12.2015
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa