Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Člani TECES na področju električnih komponent postavljeni na globalni zemljevid

21. avgust 2018, Ljubljana, vir TECES

Združevanje in povezovanje partnerjev na področju razvoja in tehnologij energetsko učinkovitih rešitev je ključno pri uspehu na mednarodnih trgih. Prednosti povezovanja kompetenc partnerjev elektro industrije pri vključevanju v globalne verige vrednosti se zavedajo tudi v slovenskem podjetju DOMEL d.o.o., članom TECES in hkrati SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo.

»Na področju komponent smo igralci na globalnem merilu – z motorji, s komponentami za električne stroje in močnostnimi pretvorniki, se znamo umestiti v praktično čisto vse globalne vrednostne verige. Smo igralci pri velikih globalnih znamkah. Partnerji se znamo povezovati. Vsem nam je cilj, da pridemo višje po verigi vrednosti,« je na strateški delavnici »Poslovni fokusi in aktivnosti«, ki jo je TECES za člane organiziral v juliju, poudaril predsednik uprave Domel Holding d.d. in hkrati predsednik Sveta zavoda TECES, mag. Matjaž Čemažar.

Kot primer odličnega novo nastalega razvojnega sodelovanja dveh aktivnih članov TECES in SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo je tudi projekt, znotraj katerega sta se podjetji Domel in Gorenje uspela povezati v verigi vrednosti »od električnega motorja do pralnega stroja« ter skupni rezultat tudi uspešno predstavili na trgu. Ob tem sta bili uspešni tudi v okviru prvega javnega razpisa za spodbude za raziskovalno-razvojne projekte (TRL 6-9), kjer sta pridobila dodatno finančno podporo zaključnim aktivnostim projekta s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

»Člani TECES si želimo, da bi se razvijali v smeri, ki ima potencial na globalnih trgih. Vemo, da je slovenski trg bistveno premajhen za kakršnokoli prodorno rešitev, zato je potrebno razmišljati široko. Na demo projektih bomo poskušali delati tako, da jih je možno prodati, ne samo na evropskih trgih, temveč tudi na globalnih,« je še povedal Matjaž Čemažar.

V TECES ustvarjamo pogoje za vzpostavljanje strateških razvojnih partnerstev in dobaviteljskih verig ter tako omogočamo svojim članom, da se s svojimi proizvodi in storitvami lažje vključujejo v slovenske in globalne verige vrednosti.

Postanite naš član! 

Sorodna obvestila
21.12.2018
30.08.2018
04.07.2018
03.07.2018
Sorodni dogodki
03.07.2018
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa