Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Projekt 'Razvoj inovacijskega okolja za računalniško vodene električne pogonske sisteme, aktuatorje in senzorje'

30. november 2004, Maribor, vir TECES

V mesecu juliju 2004 je TECES oddal na »Javni razpis za pridobitev sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), Ukrep 1.1. Spodbujanje razvoja inovacijskega okolja«, razpisanega s strani ministrstva za gospodarstva (MG), vlogo za sofinanciranje projekta z nazivom »Razvoj inovacijskega okolja za računalniško vodene električne pogonske sisteme, aktuatorje in senzorje«.

Partnerje projekta predstavljajo člani TECES (Domel d.d., Hidria Perles d.o.o., Iskra Avtoelektrika d.d., Kolektor Group, d.o.o., Rotomatika d.o.o., Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in TECES). Projekt predstavlja konkretizacijo sprejete strategije članov TECES k okrepitvi medsebojnega sodelovanja in povezovanja članov znotraj raznih razvojnih, tehnoloških in izobraževalnih projektov na področju razvoja električnih strojev in mehatronskih komponent. Projekt vsebuje investicije partnerjev v infrastrukturo inovacijskega okolja za zagotavljanje podpore specifičnim raziskavam na področjih, ki so pomembna za razvoj elektromotorske industrije v prihodnosti ter posebej vključenih partnerjev. 

Ustreznost usmeritev TECES in kvaliteto prijavljenega projekta je potrdilo ministrstvo za gospodarstvo, s tem ko je odobrilo sofinanciranje projekta s 680 mio SIT (2,83 mio €). Projekt predstavlja dosedanjo največjo skupno aktivnost članov TECES, zato je odobritev sofinanciranja projekta vsekakor dobra popotnica za dosego željene vloge TECES, t.j. postati mednarodno prepoznaven in vodilni strateški razvojni partner podjetij slovenske elektromotorske in avtomobilistične industrije na področju razvoja električnih strojev in mehatronskih komponent.

Sorodna obvestila
29.08.2006
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa