Domov | Kontakt | Natisni  | English   Trenutno niste prijavljeni | Nov uporabnik

TECES
Pobreška cesta 20
2000 Maribor, Slovenija

T: +386 2 333 13 50
E: info@teces.si
W: www.teces.si

Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Microchip in TECES v izvajanju prvega skupnega projekta

12. maj 2008, Maribor, vir TECES

Dosedanje medsebojno spoznavanje možnosti sodelovanja v letu 2007 med TECES-om in podjetjem MICROCHIP TECHNOLOGY Inc. iz ZDA (NASDAQ: MCHP), ki je eden večjih svetovnih proizvajalcev mikrokrmilnikov in analognih polprevodniških integriranih vezij, je obrodilo rezultate v prvem skupnem razvojnem projektu s pričetkom v januarju 2008.

Projekt predstavlja skupne razvojne aktivnosti Microchipa in TECES-a, katerih rezultat bo referenčni izdelek na 16-bitni platformi dsPIC, ki ga bo Microchip ponujal svojim kupcem po EU, Aziji in USA. Končni izdelek bo temeljil na novo razvitem namenskem mikrokrmilniku, ki bo tržišču predstavljen v naslednjih mesecih.

„S TECES-om kot razvojnim partnerjem lahko stranke z različnimi nivoji zahtev lažje spoznajo prednosti Mikrochipovih izdelkov.“, je dejal Sumit Mitra, podpredsednik Microchipove divizije za digitalne signalne krmilnike iz ZDA. „Stranke želijo biti prepričane v specifična znanja in izkušnje razvojnega partnerja pri stikalnih pretvornikih in motornih pogonih.“

V aktivnosti projekta pri razvoju strojne in programske opreme so vključeni tako strokovnjaki Microchipove skupine »Digital Signal Controller Division« iz ZDA, Indije, Italije in Avstrije, ki se bodo v zaključnih fazah projekta pridružili osebju TECES-a v Mariboru.

Hkratno delo razvojnega osebja Microchipa in TECES-a predstavlja dobro osnovo za konkretnejše spoznavanje in uporabo novih izdelkov in rešitev podjetja Microchip na področju močnostnih pretvornikov (Switch Mode Power Supply - SMPS) in vodenja elektromotorskih pogonov v namenskih aplikacijah, ki jih TECES razvija za svoje naročnike.

Vsekakor bodo TECES-u novo pridobljene izkušnje in znanje omogočala izbiro tehnično in ekonomsko najoptimalnejše rešitve pri razvoju namenskih aplikacij za končnega naročnika.

Sorodna obvestila
12.05.2008
12.05.2008
Sorodni dogodki
04.04.2007
 
Prijava uporabnika
Uporabnik
Geslo
 
Pozabljeno uporabniško ime in/ali geslo - pozabljeno
Nov uporabnik - registracija 
»Stremimo k odličnosti«

TECES nagrajen z »Cluster Management Excellence Label SILVER – Dedicated to Cluster Excellence«.
Domov | Kontakt | Natisni  | English © 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa