Domov | Kontakt | Natisni  | English   Trenutno niste prijavljeni | Nov uporabnik

TECES
Pobreška cesta 20
2000 Maribor, Slovenija

T: +386 2 333 13 50
E: info@teces.si
W: www.teces.si

Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Kompetenčni centri povezujejo za internacionalizacijo poslovanja v sklopu prvega Slovensko - madžarskega inovacijskega foruma

3. junij 2013, Madžarska, Budimpešta

Kliknite za ogled večje slike (95,0 KB) Kompetenčni center SURE, Napredni sistemi učinkovite rabe električne energije je podprl izvedbo prvega Slovensko-madžarskega inovacijskega foruma, v organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve, SPIRIT-a, slovenskega veleposlaništva v Budimpešti in madžarskega urada za inovacije (NIH) v Budimpešti dne 29.05.2013.

Namen foruma je bil izmenjava nacionalnih politik in vladnih ukrepov za spodbujanje inovacijskega okolja. Matej Gajzer, direktor TECES in odgovorna oseba programa Kompetenčnega centra SURE, je v sklopu delovnega programa pojasnil vlogo in pomen instrumenta kompetenčnih centrov za ustvarjanje visokotehnoloških produktov in storitev z visoko dodano vrednostjo na prednostnih področjih tehnološkega razvoja v Sloveniji. (Priložen dokument)

Instrument kompetenčnega centra tako prerašča zgolj vlogo povezovalca industrijskih raziskav, podprtih s strani javnega raziskovalnega sektorja, v celovit mehanizem inoviranja z razvijajočim se podpornim okoljem partnerskim mrežam za internacionalizacijo poslovanja.

Uvodoma je udeležence nagovoril dr. Laszlo Koranyi, podpredsednik NIH, o pomenu pametne specializacije in nujnosti njene izvedbe. Veleposlanica na Madžarskem, Darja Bavdaž Kuret je poudarila pomen dvostranskega znanstveno tehnološkega sodelovanje in širši vidik gospodarskih odnosov med državama.

Predstavnik Madžarske agencije za naložbe in trgovino, direktor oddelka za razvoj podjetništva (HITA), g. Robert Bodocs, je prav tako poudaril pomen strategije pametne specializacije kot krovne aktivnosti strateškega pozicioniranja gospodarstva vseh evropskih držav.

Boštjan Skalar, direktor SPIRIT, je predstavil politiko ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo na področju inovacij in agencijo, ki jo vodi. Mag. Peter Volasko, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, je podrobneje predstavil slovensko Strategijo raziskav in inovacij v letih 2011-2020.
Drugi del Foruma je namenjen pogovorom med predstavniki slovenskih in madžarskih podjetij in inštitucij, ki se udeležujejo inovacijskega foruma. Kjer je KC-SURE prestavljal partnerske organizacije in vzpostavljal stike za nadaljnjo podporo internacionalizaciji poslovanja partnerskih mrež.

Event Clipping:

 
        SI-HU-InnoForum-CoCoSi-Competenc_Centres_of_Slovenia_v05_20130603_ENG.pdf (3,05 MB)
Sorodna obvestila
31.05.2013
 
Prijava uporabnika
Uporabnik
Geslo
 
Pozabljeno uporabniško ime in/ali geslo - pozabljeno
Nov uporabnik - registracija 
»Stremimo k odličnosti«

TECES nagrajen z »Cluster Management Excellence Label SILVER – Dedicated to Cluster Excellence«.
Domov | Kontakt | Natisni  | English © 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa