Domov | Kontakt | Natisni  | English   Trenutno niste prijavljeni | Nov uporabnik

TECES
Pobreška cesta 20
2000 Maribor, Slovenija

T: +386 2 333 13 50
E: info@teces.si
W: www.teces.si

Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Aktivnosti TECES in partnerjev v podporo Strategije pametne specializacije v Sloveniji (odprti poziv deležnikom)

27. april 2015

Kliknite za ogled večje slike (9,0 KB) Aktivnosti za pripravo Strategije pametne specializacije Slovenije (SPS) so ponovno v teku. Od 24. aprila 2015 je tako s strani SVRK objavljen odprt poziv deležnikom za opredelitev perspektivnih tehnoloških področij in produktnih smeri SPS v okviru do sedaj že določenih prednostnih domen.  Rok za posredovanje predlogov je 25. maj 2015.

Opredelitev prioritet bo temeljila na kriterijih preverljivega obstoja kompetenc, kapacitet in potencialov na prednostnem področju v celotni verigi vrednostiin na izboru tehnoloških področij in produktnih smeri, znotraj katerih ima Slovenija kritično maso znanja, kapacitet, kompetenc za ustvarjanje ter na katerih ima inovacijski potencial za globalno pozicioniranje.

Aktivnosti TECES

TECES je skupaj s partnerji že v letu 2014 izvajal odprte delavnice za identifikacijo prioritetnih področij na področju sistemsko učinkovite pretvorbe/rabe energije (SURE) ter energetsko učinkovitih sistemov. Zaključki teh delavnic so bili posredovani kot podporno gradivo pripravljavcem dokumenta SPS.

Menimo, da je na področju SURE in energetsko učinkovitih sistemov/produktovv Sloveniji dovolj kompetenc, znanja in zmogljivosti, da bomo z še učinkovitejšim sistemom povezovanja slovenskih podjetij, raziskovalnih organizacij ter drugih deležnikov, to področje mednarodno še okrepili in ga naredili še prepoznavnejšega.

Zato vas obveščamo, da se bo TECES odzval na objavljen poziv ter pripravil predlog identificiranih tehnoloških področij oz. produktnih smeri na področju učinkovite pretvorbe/rabe energije ter energetsko učinkovitih sistemov. Za ta namen bomo ponovno pozvali partnerje po identifikaciji ključnih razvojno investicijskih usmeritev ter identificirali že obstoječe in potencialne verige vrednosti za globalni prodor. Prav tako bomo ponovno izvedli delavnico za pripravo in predstavitev identificiranih tehnoloških področij.

Prav tako vabimo vse zainteresirane, da nas kontaktirate ali posredujete svoj predlog.

Kontaktne informacije

Priloge:

  • dokumentacija javnega poziva
  • TECES dokument za lažjo identifikacijo partnerjev/deležnikov v procesu priprave Strategije pametne specializacije Slovenije (SPS) na področju učinkovite pretvorbe/rabe energije ter energetsko učinkovitih sistemov

O nadaljnjih aktivnostih vas bomo redno obveščali.

Če obvestil TECES še ne prejemate, se lahko v primeru interesa vpišete v bazo registriranih prejemnikov obvestil TECES na naslovu http://www.teces.si/prikazi.asp?vsebina=uporabnik%2Fuporabnik_register.asp.

Kaj je Strategija pametne specializacije Slovenij?

»Pametna specializacija predstavlja platformo za osredotočenje razvojnih vlaganj na področja, kjer ima Slovenija kritično maso znanja, kapacitet in kompetenc in na katerih ima inovacijski potencial za pozicioniranje na globalnih trgih ter s tem krepitev svoje prepoznavnosti. … SPS predstavlja izvedbeni dokument že sprejetih strateških dokumentov.«

Več informacij o SPS na naslovu

 
        SPS_javni_poziv_20150424_TECES.zip (1,53 MB)
        TECES_SPS_delezniki_podrocja_20150427.pdf (1,13 MB)
Sorodna obvestila
22.06.2015
27.05.2015
06.03.2015
22.05.2014
28.02.2014
Sorodni dogodki
19.05.2015
 
Prijava uporabnika
Uporabnik
Geslo
 
Pozabljeno uporabniško ime in/ali geslo - pozabljeno
Nov uporabnik - registracija 
»Stremimo k odličnosti«

TECES nagrajen z »Cluster Management Excellence Label SILVER – Dedicated to Cluster Excellence«.
Domov | Kontakt | Natisni  | English © 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa