Domov | Kontakt | Natisni  | English   Trenutno niste prijavljeni | Nov uporabnik

TECES
Pobreška cesta 20
2000 Maribor, Slovenija

T: +386 2 333 13 50
E: info@teces.si
W: www.teces.si

Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Pristop najpomembnejših slovenskih raziskovalnih organizacij v članstvo TECES

6. junij 2016, Maribor, Slovenia, vir TECES

Ključni element uspešnosti združenj kot je TECES, je vzpostavitev trajnostnega okolja za krepitev razvojno tehnoloških partnerstev, kompetenc in zmogljivosti članov za njihovo večjo konkurenčnost na globalnem trgu. Povezovanje komplementarnih znanj  med podjetji kot nosilci verig vrednosti, ter raziskovalnimi organizacijami kot nosilci znanj , je zato toliko pomembnejše za ustvarjanje rešitev za prodor na globalne trge.

Raziskovalne organizacije, inštituti in fakultete s svojimi vrhunskimi raziskavami, usmerjanjem teh znanj v usposabljanja novih kadrov ter v aplikativne raziskave v podporo podjetjem so ključne za dvig inovativnosti novo razvitih produktov.

Zato smo v TECES toliko bolj veseli, da so v juniju 2016 članstvo v TECES tudi uradno potrdile najpomembnejše slovenske raziskovalne organizacije oz. njihove organizacijske podenote, ki so ključne za strateška prioritetna področja razvojnega partnerstva TECES (tukaj) in so predhodno že sodelovale pri oblikovanju smernic Strategije pametne specializacije Slovenije ter tudi samega TECES.

Nove članice, Elektroinštitut Milan Vidmar, inštitut za elektrogospodarstvo in elektroindustrijo (EIMV) kot tudi za Laboratorij za električna omrežja in naprave (LEON), ki je del Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani se pridružujeta zaradi komplementarnega delovanja TECES na področju energetske učinkovitosti in pametnih omrežij.

Katedra za energetsko strojništvo (KES), ki je del Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani se ukvarja s pretvorbami energij od primarnih energetskih virov do končne energije in z racionalno rabo te energije, z energetskimi stroji in napravami, ter s kompleksnimi energetskimi postrojenji in tehnološkimi procesi. Podobno velja za Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru pa v okviru članstva TECES združuje tako področje elektroenergetike, pretvornikov energije, sisteme vodenja kot celotni IKT.

Sorodna obvestila
30.06.2016
28.06.2016
 
Prijava uporabnika
Uporabnik
Geslo
 
Pozabljeno uporabniško ime in/ali geslo - pozabljeno
Nov uporabnik - registracija 
»Stremimo k odličnosti«

TECES nagrajen z »Cluster Management Excellence Label SILVER – Dedicated to Cluster Excellence«.
Domov | Kontakt | Natisni  | English © 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa