Domov | Kontakt | Natisni  | English   Trenutno niste prijavljeni | Nov uporabnik

TECES
Pobreška cesta 20
2000 Maribor, Slovenija

T: +386 2 333 13 50
E: info@teces.si
W: www.teces.si

Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Delovne skupine in tematske delavnice prepoznane kot ključne aktivnosti za krepitev sodelovanja članov TECES

28. junij 2016, vir TECES

Na zadnji delavnici v Ljubljani, v petek 17. junija 2016, so člani in ustanoviteljiTECES potrdili predlagane aktivnosti za krepitev sodelovanja, hkrati pa tudi potrdili skupne prioritete članov TECES v Strategiji Pametne Specializacije Slovenije (S4).

Izjemno pomembna je jasno izražena podpora članov tistim aktivnostim, ki krepijo sodelovanje članov TECES znotraj delovnih skupin ter ciljnih tematskih delavnic, katerih namen je doseganje večjih sinergij in med-članskega povezovanja na področju raziskav in razvoja, krepitvi kompetenc in povečanja mednarodne prepoznavnosti.

Na podlagi sprejetih odločitev bo TECES tako od julija 2016 dalje sistematično usmerjal celoten proces od identifikacije potreb do doseganja zastavljenih skupnih učinkov znotraj delovnih skupin. V teku je tako oblikovanje delovnih skupin okrog strateških prioritetnih področij članov, ki so bile identificirane v okviru delavnic partnerjev v preteklih dveh letih, v okviru priprave podlag za strategijo pametne specializacije Slovenije (S4) ter še enkrat potrjena z analizo interesa članov TECES.

Ta strateška prioritetna področja so e-mobilnost in elektrifikacija vozil, energetsko učinkovita raba energije v zgradbah in domovih, proizvodnja, pretvorba, distribucija in upravljanje energije ter pametni industrijski mehatronski sistemi. Za ta področja je ključna identifikacija verig vrednosti znotraj S4 domen Mobilnosti, Pametnih stavb/zgradb z lesno verigo, Pametnih sosesk in mest, Tovarn prihodnosti in Krožnega gospodarstva.

Če ste nosilec kompetenc, produktov ali infrastrukture na identificiranih strateških področjih članov TECES ste vabljeni, da se nam pridružite v procesu oblikovanja ciljev Delovnih skupin. Več informacij na naslovu PO@teces.si.

Več informacij o stanju članstva TECES v tem obvestilu.

Sorodna obvestila
27.08.2016
30.06.2016
06.06.2016
01.02.2016
Sorodni dogodki
25.08.2016
17.06.2016
09.12.2015
 
Prijava uporabnika
Uporabnik
Geslo
 
Pozabljeno uporabniško ime in/ali geslo - pozabljeno
Nov uporabnik - registracija 
»Stremimo k odličnosti«

TECES nagrajen z »Cluster Management Excellence Label SILVER – Dedicated to Cluster Excellence«.
Domov | Kontakt | Natisni  | English © 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa