Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Microchip in TECES v izvajanju prvega skupnega projekta

12. maj 2008, Maribor, vir TECES

Dosedanje medsebojno spoznavanje možnosti sodelovanja v letu 2007 med TECES-om in podjetjem MICROCHIP TECHNOLOGY Inc. iz ZDA (NASDAQ: MCHP), ki je eden večjih svetovnih proizvajalcev mikrokrmilnikov in analognih polprevodniških integriranih vezij, je obrodilo rezultate v prvem skupnem razvojnem projektu s pričetkom v januarju 2008.

Projekt predstavlja skupne razvojne aktivnosti Microchipa in TECES-a, katerih rezultat bo referenčni izdelek na 16-bitni platformi dsPIC, ki ga bo Microchip ponujal svojim kupcem po EU, Aziji in USA. Končni izdelek bo temeljil na novo razvitem namenskem mikrokrmilniku, ki bo tržišču predstavljen v naslednjih mesecih.

„S TECES-om kot razvojnim partnerjem lahko stranke z različnimi nivoji zahtev lažje spoznajo prednosti Mikrochipovih izdelkov.“, je dejal Sumit Mitra, podpredsednik Microchipove divizije za digitalne signalne krmilnike iz ZDA. „Stranke želijo biti prepričane v specifična znanja in izkušnje razvojnega partnerja pri stikalnih pretvornikih in motornih pogonih.“

V aktivnosti projekta pri razvoju strojne in programske opreme so vključeni tako strokovnjaki Microchipove skupine »Digital Signal Controller Division« iz ZDA, Indije, Italije in Avstrije, ki se bodo v zaključnih fazah projekta pridružili osebju TECES-a v Mariboru.

Hkratno delo razvojnega osebja Microchipa in TECES-a predstavlja dobro osnovo za konkretnejše spoznavanje in uporabo novih izdelkov in rešitev podjetja Microchip na področju močnostnih pretvornikov (Switch Mode Power Supply - SMPS) in vodenja elektromotorskih pogonov v namenskih aplikacijah, ki jih TECES razvija za svoje naročnike.

Vsekakor bodo TECES-u novo pridobljene izkušnje in znanje omogočala izbiro tehnično in ekonomsko najoptimalnejše rešitve pri razvoju namenskih aplikacij za končnega naročnika.

Sorodna obvestila
12.05.2008
12.05.2008
Sorodni dogodki
04.04.2007
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa