Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Smart_Watch kot opazovalec ekosistema Strategije pametne specializacije

12. januar 2018, Maribor, vir TECES

Slovenska strategija pametne specializacije (S4) predstavlja izvedbeni dokument že sprejetih slovenskih strateških dokumentov, ki integrira in konkretizira njihove usmeritve za bolj osredotočene ukrepe države v sozvočju s ključnimi razvojnimi deležniki: POVEZANO = KRITIČNA MASA = PREBOJ.

Glavni cilji
so dvig dodane vrednosti na zaposlenega, izboljšanje konkurenčnosti na globalnih trgih in dvig podjetniške aktivnosti s sedanjih 11 odstotkov vsaj na raven povprečja EU, to je 12,8 odstotka. Strategija je usmerjena v TRAJNOSTNE TEHNOLOGIJE in STORITVE ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE, ki bodo Slovenijo umestile kot zeleno, ustvarjalno in pametno regijo, z vrhunskimi pogoji za ustvarjanje in inoviranje, usmerjeno v razvoj srednje in visoko tehnoloških rešitev na nišnih področjih. Na osnovi S4 Slovenija prehaja od sledilca v soustvarjalca globalnih trendov.

Za dosego ciljev S4 je bilo oblikovanih 9 strateško razvojno-inovacijskih partnerstev (SRIP), ki imajo vlogo izvedbenega mehanizma pametne specializacije. V SRIP je do sedaj vključenih že več kot 400 podjetij in 100 institucij znanja.

TECES ima v projektu Smart_Watch vlogo regionalnega observatorija, saj ima kot koordinator SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo  vpogled v izvajanje strategije pametne specializacije v Sloveniji, v okviru projekta Smart_Watch pa tudi možnost primerjave strategij v partnerskih državah (Poljska, Nemčija, Madžarska, Avstrija, Češka, Italija). Na podlagi analize bo tako v okviru projekta vzpstavljeno orodje za spremljanje kazalcev strategije pametnih specializacij ter identifikacija dobrih praks v sodelujočih državah.

Več informacij na kontaktu SmartWatch[at]teces.si
Sorodna obvestila
02.04.2018
18.03.2018
15.02.2018
04.12.2017
03.12.2017
19.06.2017
 
© 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa