Domov | Kontakt | Natisni  | English   Trenutno niste prijavljeni | Nov uporabnik

TECES
Pobreška cesta 20
2000 Maribor, Slovenija

T: +386 2 333 13 50
E: info@teces.si
W: www.teces.si

Domov :: Dogodki/Obvestila :: Dogodki :: Dogodek Natisni

Strateška delavnica TECES - POSLOVNI FOKUSI in AKTIVNOSTI

3. julij 2018, Ljubljana, Dimičeva 13, sedež GZS, dvorana TBD

Kliknite za ogled večje slike (6,0 KB)

Spoštovani,
----------
Posodobitev: 26.06.2018, TECES

vabimo vas, da se udeležite Strateške delavnice članov TECES »POSLOVNI FOKUSI in AKTIVNOSTI«, ki bo v torek, 3. julija 2018 med 12. in 16. uro na GZS, Ljubljana.

Delavnica bo namenjena predstavitvi poslovnih fokusov in z njimi povezanimi aktivnosti TECES v podporo članom na področju skupnega razvoja, internacionalizacije in razvoja kadrov ter skupnemu dvigu prepoznavnosti področja delovanja članov TECES.

IZ PROGRAMA (Posodobitev 20180626 - v prilogi spodaj)

Izjemo nas veseli, da so izvedbo Strateške delavnice članov TECES podprli predstavniki najodličnejših podjetij v Sloveniji.
Na delavnici bodo svoja videnja predstavili mag. Matjaž ČEMAŽAR, predsednik uprave DOMEL HOLDING d.d. in predsednik Sveta zavoda TECES ter dr. Boštjan PEČNIK, izvršni pomočnik uprave Programa kuhalni aparati GORENJE d.d. in predsednik Upravnega odbora SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo.

Prvi del delavnice se usmerja razvojno strateškim fokusom in aktivnostim za vzpostavitev razvojno poslovno orientiranih strateških partnerstev in dobaviteljskih verig deležnikov na fokusnem področju Celostno upravljanje z energijo in energetska učinkovitost.


Izzive dodo podali:

  • predstavnik PETROLA d.d., Aleš KOŽELJNIK, direktor OU Trgovanje, predstalja verigo vrednosti od pametnega števca do energetskega trga - Aktivni odjemalec. Pogled ponudnika storitev na vrhu verige celostno upravljanje energije - na tematiko uvedbe fleksibilnosti rabe in proizvodnje električne energije, hladu in toplote stavbe kot tržne storitve in priložnosti za vzpostavitev celotne verige vrednosti.
  • predstavnik KOLEKTOR SISTEH d.o.o., Ladislav KOLEDNIK, vodja programa Sistemi za energetiko, predstavlja izzive in poslovne priložnosti sistemov upravljanja z energijo za večje poslovne ali proizvodne stavbe s poudarkom na komercialnih stavbah.
  • Devid PALČIČ, direktor ROBOTINE d.o.o. predstavlja izzive in priložnosti v »energy management systems« - EMS s poudarkom na bivalnem domu (H)EMS in večjih stavbah (B)EMS.
  • Miha BOBIČ, direktor razvoja DANFOSS TRATA d.o.o. predstavlja razvojne in poslovne priložnosti za izvedbo povezanih hibridnih sistemov ogrevanja in hlajenja.
  • Bogdan BOŽAC, direktor MARLES HIŠE d.o.o. predstavlja izzive povezane z integracijo rešitev energetske oskrbe stavbe/doma v enovit sistem za izboljšanje ponudbe objektov z višjo stopnjo dovršenosti za skupen nastop na globalnem trgu.
  • Nejc KOSEDNAR, razvojni inženir KRONOTERM d.o.o. predstavlja izzive in trende razvoja toplotnih črpalk ter njihove integracije v ostale rešitve ogrevanja in hlajenja stavb.
DRUGE POBUDE ČLANOV TECES
  • BIM - Building Information Modelling, Tone Stanovnik, direktor ŠPICA INTERNATIONAL
  • Vsem predstavitvam bo sledila razprava za konkretizacijo aktivnosti.

Drugi del delavnice je usmerjen podpori internacionalizacije članov. Predstavljene bodo možnosti sodelovanja članov preko skupnih aktivnosti TECES / SRIP v raznih mednarodnih iniciativah in združenjih, katerih namen je krepitev sodelovanja med državami in regijami EU z namenom vzpostavitve raznih demonstracijskih pilotov (JRC Smart Specialisation Platforms, kot je platforma S3 Energy ter iniciative Sustainable Buildings, Heating and Cooling, Smart Grids in VanGuard Iniciativa). Prav tako pregledu možnih dodatnih finančnih spodbud v podporo internacionalizaciji verig vrednosti.

Tretji del delavnice obravnava podporo razvoju kadrov kot eno izmed zaznanih področij delovanja in podpore članom TECES. TECES vodi Kompetenčni center za razvoj kadrov v elektroindustriji KOC EEI 4.0. Problematika pomanjkanja usposobljenega kadra je izredno pomembna za vse člane TECES. Zato ta del delavnice namenjamo predlogom in potrebam članov pri razvoju kompetenc zaposlenih za konkretizacijo aktivnosti v podporo povezovanju članov v skupne strateške projekte za razvoj kadrov prihodnosti.

  • Predstavnik BSH HIŠNI APRATI d.o.o. bo predstavil svoj pogled na potrebe kadrov in predloge konkretnih skupnih aktivnosti.
  • Predstavnica GORENJE d.d. bo predstavila vpogled na razvoju kadrov in podala predloge aktivnosti
  • GZS ZEE, Zbornica za elektro in elektronsko industrijo, dr. Marjan Rihar, direktor predstavlja Platformo za razvoj človeških virov.

PRIJAVE:
Prijave članov sprejemamo do najkasneje četrtka, 28. junija 2018 na naslov projektna-pisarna@teces.si.
Sporočite nam udeležbo svojih predstavnikov (ime in priimek) in njihovo število.

Vljudno vabljeni,
da se tvorno priključite predstavitvam izzivov članstva TECES!

 

Projektna pisarna TECES

 TECES, Energy Efficiency and Energy Conversion Cluster

SRIP Smart Buildings and Home including Wood Chain, Strategic Research and Innovation Partnership



Več informacij na naslovu: ()
 
        TECES_clani_DELAVNICA_POSLOVNI_FOKUSI-Vabilo_Program_20180626.pdf (166,0 KB)
Sorodni dogodki
19.03.2019
18.09.2018
28.06.2018
20.06.2018
14.06.2018
24.01.2018
22.01.2018
Sorodna obvestila
30.08.2018
27.08.2018
21.08.2018
04.07.2018
05.06.2018
 
Prijava uporabnika
Uporabnik
Geslo
 
Pozabljeno uporabniško ime in/ali geslo - pozabljeno
Nov uporabnik - registracija 
»Stremimo k odličnosti«

TECES nagrajen z »Cluster Management Excellence Label SILVER – Dedicated to Cluster Excellence«.
Domov | Kontakt | Natisni  | English © 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa