Domov | Kontakt | Natisni  | English   Trenutno niste prijavljeni | Nov uporabnik

TECES
Pobreška cesta 20
2000 Maribor, Slovenija

T: +386 2 333 13 50
E: info@teces.si
W: www.teces.si

Domov :: Dogodki/Obvestila :: Obvestila :: Obvestilo Natisni

Nove strateške usmeritve TECES podprla najodličnejša slovenska podjetja

4. julij 2018, Ljubljana, vir TECES

TECES je za svoje člane v juliju organiziral strateško delavnico »Poslovni fokusi in aktivnosti«, ki so se jo udeležili predstavniki najvidnejših podjetij v Sloveniji.

Glavni namen dogodka je bila predstavitev ključnih razvojnih izzivov in poslovnih priložnosti na področju celostnega upravljanja z energijo in energetsko učinkovitostjo, je poudaril direktor TECES in direktor Strateškega razvojnega inovacijskega partnerstva Pametne stavbe in dom z lesno verigo, mag. Matej Gajzer:  »Eden izmed pomembnejših ciljev aktivnosti TECES je okrepitev vloge članov pri vzpostavljanju novih ali krepitvi že obstoječih verig vrednosti na področju pametnih naprav in sistemov, aktivnega upravljanja stavb in doma, celovite oskrbe in upravljanja z energijo.« 

Pomemben del dogodka je bil namenjen predstavitvi razvojno strateškega fokusa in njegovih izzivov. Izziv digitalizacije in integracije produktov globalno izvozno naravnanih podjetij slovenske elektroindustrije je izpostavil predsednik uprave DOMEL HOLDING d.d. in hkrati tudi predsednik Sveta zavoda TECES, mag. Matjaž ČEMAŽAR.

Ključno potrebo po povezovanju znotraj obstoječih partnerstev, je poudaril izvršni pomočnik uprave Program kuhalni aparati GORENJE d.d. in predsednik Upravnega odbora SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo, dr. Boštjan PEČNIK, ki je izpostavil pozitivno vlogo partnerstev pri komunikaciji z državo in reševanju pomanjkanja ustrezno usposobljenih kadrov.

Izzive in priložnosti pri vzpostavljanju verig vrednosti celostnega upravljanja z energijo so podali nekateri predstavniki deležnikov omenjene verige: vodja razvoja energentov v podjetju Petrol, dr. Borut KOZAN, vodja programa Sistemi za energetiko v podjetju Kolektor Sisteh, Ladislav Kolednik, direktor Robotine, Devid Palčič,  direktor razvojne vertikale Danfoss Trata, Miha Bobič, direktor Marles hiše, Bogdan Božac, razvojni inženir v podjetju Kronoterm, Nejc Kosednar, in direktor Špica International, Tone Stanovnik.

Udeleženci na delavnici so obravnavali tudi perečo problematiko pomanjkanja usposobljenega tehničnega kadra, ki se je izkazala kot izredno pomembna tema za vse člane TECES. Razpravo sta s svojimi pogledi in predlogi glede na potrebe kadrov podkrepila predstavnik podjetja BSH Hišni aparati, Anton Ploštajner in direktor Zbornice elektronske in elektroindustrije na GZS, dr. Marjan Rihar.

 »Z dogodkom smo zelo zadovoljni, saj so bile predstavljene teme in podani predlogi članov potrditev že začetih in načrtovanih aktivnosti TECES pri vzpostavljanju partnerstev, ki vključujejo tako ponudnike komponent, električnih naprav in sistemov, sistemov za upravljanje z energijo, ponudnikov, izvajalcev kot tudi uporabnikov storitev trženja z energijo.«, je še dodal direktor TECES, mag. Matej Gajzer. 

V TECES s svojimi aktivnostmi ustvarjamo pogoje za:

  • krepitev razvojnega in poslovnega sodelovanja članov,
  • vzpostavljanje strateških razvojnih partnerstev in dobaviteljskih verig,
  • reševanje izzivov na področju razvoja kadrov ter
  • skrbimo za ustrezno zastopanje področij delovanja in komunikacijo z državo.

Postanite naš član!

Sorodna obvestila
21.12.2018
30.08.2018
27.08.2018
21.08.2018
18.08.2018
03.07.2018
05.06.2018
Sorodni dogodki
18.09.2018
03.07.2018
28.06.2018
20.06.2018
14.06.2018
24.01.2018
22.01.2018
12.12.2017
 
Prijava uporabnika
Uporabnik
Geslo
 
Pozabljeno uporabniško ime in/ali geslo - pozabljeno
Nov uporabnik - registracija 
»Stremimo k odličnosti«

TECES nagrajen z »Cluster Management Excellence Label SILVER – Dedicated to Cluster Excellence«.
Domov | Kontakt | Natisni  | English © 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa