Domov | Kontakt | Natisni  | English   Trenutno niste prijavljeni | Nov uporabnik

TECES
Pobreška cesta 20
2000 Maribor, Slovenija

T: +386 2 333 13 50
E: info@teces.si
W: www.teces.si

Domov :: Dogodki/Obvestila :: Dogodki :: Dogodek Natisni

Delovno srečanje KADROVSKI IZZIVI ELEKTROINDUSTRIJE

18. september 2018, Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani

TECES se zaveda strateške pomembnosti področja kadrov in izzivov s katerimi se sooča elektro panoga in povezana industrija. Kot povezovalec in integrator potreb članov, aktivno pristopamo k povezovanju podjetij na kadrovskem področju, predvsem pri snovanju podpornih aktivnostih za dosego strateških ciljev podjetij in panoge.

Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici, ki je prvi izvedbeni korak pri povezovanju in k skupnemu reševanju izziva – pomanjkanje usposobljenih kadrov.

Naša glavna naloga je razvoj Strategije pozitivnega vrednotenja panožnih poklicev, s katero želimo podpreti cilje podjetij pri zagotavljanju primerno izobraženega kadra. Pri tem želimo vključiti čim več deležnikov, zato si želimo raznolike udeležbe iz celotne elektro panoge.

Kot odlični govorec in poznavalec promocije, bo nastopil tudi Aljoša BAGOLA, izvršni kreativni direktor Pristop Creative. Ta bo zbranim udeležencem predstavil "Branding poklicev" in ustvarjanje pozitivnega vrednotenja poklicev.

Delavnica bo potekala v torek, 18. septembra 2018, od 12. do 16. ure v Brezovici pri Ljubljani, Poslovna hiša Unija 

Na delavnici bomo skupaj razvijali strategijo in si zastavili konkretne aktivnosti, s katerimi vas želimo v TECES-u podpreti na področju razvoja kadrov.

Podroben program je na voljo v Prilogi te objave.

Vaše prisotnosti si želimo, ker bomo le tako lahko vključili cilje, želje in potrebe vašega podjetja. Pridružite se nam in posredujte svoj glas!

PRISPEVEK:
•    Dogodek je brezplačen za:
o    člane TECES  in SRIP Pametna stavbe in dom z lesno verigo
o    partnerje Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v elektroindustriji 4.0.
•    Za ostale organizacije je prispevek 50 € + DDV.

PRIJAVE:
•    Prijave na delavnico pošljite na projektna-pisarna@teces.si.
•    Prosimo, sporočite število načrtovanih udeležencev na dogodku (ime in priimek, podjetje).
•    Prosimo vas, da nas pravočasno obvestite o morebitni neudeležbi (do 16.09.2018), sicer vam bomo morali zaračunati strošek pogostitve in organizacije v višini 25€.

Vljudno vabljeni!

Projektna pisarna TECES

Izjave podjetij o sodelovanju s TECES

TECES pri aktivnostih podpirajo najodličnejša slovenska podjetja in drugi deležniki področja elektroindustrije. Podajamo nekaj izjav iz 3. julija 2018, Ljubljana, iz Strateške delavnice TECES članov - Poslovni fokusi in aktivnosti.

Predsednik uprave Domel Holding d.d. in predsednik Sveta zavoda TECES, mag. Matjaž Čemažar vidi TECES tudi kot - t.i. platformo za razvoj kadrov: »Pomembno je, da mladi v novih priložnostih prepoznajo svoje izzive in interese. Na področju kadrov lahko mnogo doprinese tudi TECES - kot platforma oz. kompetenčni center. Tukaj imamo vsi člani TECES praktično iste potrebe in interese, potrebujemo kadre zelo podobnih profilov. TECES je kot neodvisen odlično orodje, kar uporabljamo kot platformo za izobraževanje in nadgradnjo kadrov.«

Vlogo TECES je opredelil tudi dr. Boštjan Pečnik, izvršni pomočnik uprave GORENJE d.d. za Program kuhalni aparati in predsednik Upravnega odbora SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo »TECES je koordinator SRIP-a Pametne stavbe in dom z lesno verigo. TECES, na eni strani, vidim kot tistega, ki pospešuje povezovanje med posameznimi podjetji in partnerji znotraj samega SRIP-a in kot integratorja, ki bo naš SRIP povezoval tudi z drugimi SRIP-i, tudi na primer na področju kadrov. Vzpostavljati moramo namreč okolje, ki bo zagotavljalo ustrezne kadre za realizacijo naših projektov. Zagotavljati bo treba ustrezen marketing in izobraževalni program, da bodo kadri, ki jih bodo vsa podjetja rabila, ustrezno usposobljeni za zagotavljanje vrhunskih razvojnih rešitev. Na drugi strani pa ga vidim kot našega predstavnika in sogovornika v komunikaciji z državo za zagotavljanje podpornega okolja.«

Anton PLOŠTAJNER
iz podjetja BSH Hišni aparati, Nazarje d.o.o.: »Panoga elektroindustrije se trenutno srečuje z enim največjih problemov – pridobivanje ustreznega kadra. Vemo, da v Sloveniji trenutno primanjkuje predvsem tehničnega kadra, tako, da si prizadevamo izvajati aktivnosti, s katerimi bi spodbujali mlajše, da bi se usmerili v tehnične poklice. TECES ima tudi pri tem povezovalno vlogo. Lahko je nosilec različnih aktivnosti, ima dobro razvito mrežo na različnih nivojih, kot recimo na političnih in izobraževalnih. TECES je lahko center, ki bi vse institucije povezal.«

Tehnični kader je nujen za tehnološki napredek, poudarja direktor Zbornice elektronske in elektroindustrije na GZS, dr. Marjan Rihar: »Že od vrtca naprej – pa vse do visokošolskega sistema dajati veliko poudarka na promocijo. Ne le v smislu teoretičnih zasnov, temveč na praktični uporabi. Tako lahko opazimo že kar nekaj pozitivnih primerov: t.i. fablabo-ov ali učnih centrov, kjer lahko mladi z idejami svobodno ustvarjajo z elektronskimi vezji. Za tiste še mlajše, ki še slednjega ne razumejo, pa na sistemih določenih legokock pridobijo pozitivno nagnjenje do tehničnih poklicev.« S kakšnimi izzivi se sooča panoga omenjenem področju, dodaja: »Panoga se srečuje s kadrovskimi izzivi, saj je kadra vedno manj in to na vseh nivojih.« Dodano vrednost sodelovanja v okviru TECES vidi predvsem v spoznavanju raznovrstnih partnerjev ter v možnostih krepitvi novih ali obstoječih partnerstev: »TECES je združba, ki deluje že dolgo, kar pomeni, da ima izkušnje pri mreženju, ima poznanstva s konkretnimi ljudmi iz industrije, pozna njihovo usmerjenost in je zato zelo primeren za nadgradnjo teh povezovanj. Recimo, na primeru Strateško razvojno inovacijskega partnerstva (SRIP) – Pametne stavbe in dom z lesno verigo.«
 
        TECES_HRM SREČANJE_Program_20180918_javno.pdf (148,0 KB)
Sorodni dogodki
19.03.2019
13.12.2018
03.07.2018
20.06.2018
Sorodna obvestila
01.03.2019
30.08.2018
27.08.2018
04.07.2018
03.07.2018
 
Prijava uporabnika
Uporabnik
Geslo
 
Pozabljeno uporabniško ime in/ali geslo - pozabljeno
Nov uporabnik - registracija 
»Stremimo k odličnosti«

TECES nagrajen z »Cluster Management Excellence Label SILVER – Dedicated to Cluster Excellence«.
Domov | Kontakt | Natisni  | English © 2001-2015 TECES. Vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe | Varovanje zasebnosti | Nivoji dostopa